se scoate taxei de primă înmatriculare !?!?!

Si-a recuperat taxa in instanta


Un bărbat din Arad a câştigat procesul cu statul român în privinţa taxei de primă înmatriculare. Ce-i drept în prima instanţă. Magistraţii tribunalului Arad au considerat că perceperea acestei taxe este ilegală.

Administraţia finanţelor publice nu renunţă şi va contesta cu recurs hotărârea tribunalului. Ilie Iluna şi-a cumpărat în vară, din Austria, un autoturism din 2002. L-a costat 9.700 de euro, iar în ţară a fost nevoit să mai achite o taxă de înmatriculare de 6.200 lei noi, la acea vreme aproximativ 2.000 de euro. A plătit-o ca să poată înmatricula autoturismul, dar a hotărât imediat să o conteste în instanţă.

Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză motivinâd că regimul juridic este discriminatoriu pentru autovehiculele aduse în România din comunitatea europeană, de vreme ce acestea au fost deja înmatriculate. Administraţia finanţelor publice Arad a încasat taxa de primă înmatriculare în baza codului fiscal. Hotărârea dată de tribunalul Arad va da curaj şi altor proprietari de maşini să acţioneze în instanţă statul român pentru a-şi recupera banii.
sursa:bihon



asa
insfrasit se misca ceva in Romania asta!e clar ca din februarie taxa de inmatriculare va zbura iar romaniashii nostri isi vor putea lua o masina mai de doamne ajuta cu bani mai putini si DACIA se va duce pe apa sambeti !sa vedem acuma daca statu va innapoia bani incasati in 2007 mai exact cei 225miliarde de euro...ar fi mult prea de tot ;))

2 comments:

Vaida Dan said...

banii o sa fie obligati sa-i restituie insa o sa taraganeze mult si bine si o sa-i dea inapoi pe semestre.
Daca da dracu sa comenteze prea mult astia si tipul respectiv e baiat destept transfera cazul la tribunalul European. Atunci sa-i vedem noi pe cacanarii astia.

Anonymous said...

o sa fie obligati de UE sa dea banii inapoi :)