Volkswagen GTI W12 este cel mai extrem Golf din istorie


Volkswagen a prezentat in premiera unul dintre cele mai surprinzatoare concepte existente. Masina se numeste GTI W12 si este un exercitiu care demonstreaza ca, daca se doreste, un Golf poate concura cu Bugatti Veyron. Pentru a pune sub micuta capota a Golf-ului un motor W12 de sase litri este o dovada de nebunie.

Inginerii au anuntat ca acest Golf GTI W12 este capabil sa atinga 100 de km/h in doar 3.7 secunde, fapt care apropie aceasta compacta de performantele unui Ferrari Enzo sau Lamborghini Murcielago LP 640. Viteza maxima data de constructor este si ea la nivelul unui supercar si anume 325 km/h.

Motorul W12 are o putere maxima de 650 CP si dispune de un moment motor de 750 Nm. Pentru a arata cat de rafinat este acest motor trebuie mentionat faptul ca acesta se mai gaseste si sub capotele unor modele exclusiviste precum Bentley Continental, Volkswagen Phaeton sau Audi A8.

Acestea sunt limuzine de lux cu o greutate de peste doua tone in timp ce noul concept GTI W12nu depaseste granita celor 1.5 tone.

Jantele sunt pe 19 inch iar plafonul are menirea de a directiona calculat curentii de aer, acesta fiind pur si simplu un imens difuzor de aer.
sursa: stiriauto.ro


2 comments:

Dani said...

mie intotdeauna mi-a placut golful plus cand te gandesti ca are 650 CP iti fura pur si simplu inima :X

Anonymous said...

bah da voi nu ati vazut top gear? a fost facut la repezeala pentru fanii golf la reuniunea aia din fiecare an....doar ca anul respectiv uitasera si l'au facut pe asta..care se conduce ca dreaq....