O alta modalitate de facut bani din BLOG : Pay Per POST

Bani din Bloguri: Pay Per Post

Am vorbit ieri despre un produs IZEA: Real Ranks. Continui astăzi cu alt produs IZEA (cel mai cunoscut, zic eu) PayPerPost*. Pay Per Post este un serviciu dedicat bloggerilor prin care aceştia pot face bani din blogul lor făcând recenzii (=reviewuri) la diverse produse.

Ideea e simplă: Dacă ai un blog mai vechi de 3 luni cu un update regulat în care discuţi un anumit subiect (ai un blog nişat) îl înscrii în sistem, fixezi un anumit preţ iar apoi pe baza unui algoritm primeşti cereri de recenzii. Au mai îmbunătăţit sistemul, au fost şi certaţi. Să vedem…

PayPerPost a fost primul serviciu de genul, din câte ştiu eu. Cel puţin primul care s-a afirmat. A fost aspru criticat pentru că impunea bloggerilor să nu specifice că recenziile sunt articole sponsorizate, lucru ce le strica imaginea. A apărut apoi ReviewME, serviciu asemănător ce le-a stricat toate calculele. Între timp PayPerPost s-a relansat, a adăugat tool-uri noi şi a lăsat la latitudinea advertiserului dacă vrea ca postul să fie marcat ca fiind sponsorizat sau nu.

Cum stau treburile? Simplu: Dacă ai un blog în engleză mai vechi de 3 luni de zile (şi preferabil cu pr 4>, dar nu obligatoriu), cu un update zilnic atunci ai toate şansele să fii acceptat.

După ce blogul îţi e acceptat poţi căuta “oportunităţi”. Există o “piaţă” de oportunităţi la care poţi aplica. Dacă advertiserului îi convine bogul pe care recenzia va fi publicată atunci ai câştigat. Sunt unii advertiseri care vin cu oferte direct la tine, ar asta în cazuri mai speciale.

Preţurile pe recenzii variază şi sunt destul de mici, spun eu. Pornesc de la $5 (cele mai multe sunt de $5) şi urcă până la $45. Doar una atinge $135. Ideea e că nu vă îmbogăţiţi din acest site, nu e un site ce să vă acopere veniturile şi să renunţaţi la alte forme de advertising. Din ce am văzut bloggeri de top din sistem câştigă undeva la 500-600 USD pe lună, o sumă frumoasă dar nu spectaculoasă.

Dacă sunteţi cumpănaţi şi aplicaţi la ofertele care merită (şi cu care sunteţi de acord) şi aveţi un blog cât de cât vizitat (ţinând cont că e blog în engleză) atunci eu cred că puteţi face $100-$150 lunar. Nu sunt foarte mulţi bani, dar sunt nişte bani. E adevărat că puteţi face mai mult aplicând la multe oferte mici dar în acest mod riscaţi să pieredeţi încrederea cititorior şi astfel să stricaţi blogul.

PayPerPost ca idee e diferit de ReviewME. Pe ReviewMe ţi se generează un preţ (pe care ulterior îl poţi modifica) şi cei ce vor să le faci recenzii te contactează şi plătesc respectivul preţ. Pe PayPerPost recenziile au preţ, tu doar aplici. Mai există şi SponsoredReviews şi alte servicii asemănătoare dar care, din proprie experienţă vă zic, se mişcă destul de greu şi d.p.d.v. al utilizatorilor nu stau prea bine.

Sursa :tehnic.net


Ce pot sa zic ...daca ai talent si ai blog in engleza poti sa faci ceva dolarei destul de frumosi..ci are talent si nu are blog in engleza acuma are toate motivele sa isi faca unu :P

No comments: