Solar Cars Race In Australia

dupa cum prea bine stim toti petrolul e pe terminate asta le da de gandit la marii producatori de masini care pe zi ce trece isi dau seama ca energia solara poate fi solutia viitorului!incet incet apar tot felul de experimente precum aceste masini care preiau energie solara!bine inteles ele sunt doar niste prototipuri deocamdata dar eu zic ca in maxim 10ani ele vor domina piata!

ps:sa nu uitam ca deja BMW Hydrogen 7, versiunea ce va intra in productie este modelul este propulsat de un motor cu combustie pe baza de hidrogen cu 12 cilindri, ce genereaza 260 CP.Aceasta este una dintre primele masini cu combustie pe baza pe hidrogen si prima masina pe baza de hidrogen pregatita pentru productia de serie de la BMW sa vedem cu ce mai vin restul :)

The World Solar Challenge, campionatul masinariilor propulsate de energia soarelui a luat startul ieri cu 37 de masini creeate de 61 de echipe din 20 de tari diferite pentru a concura prin tinuturile Australiei.

Sute de oameni au asistat ca si spectatori la startul “turneului” care a inceput din “the Northern Territory of Darwin” si se va sfarsi in “Adelaide”, o calatorie de 3000 Km care va dura mai multe zile.

Organizatorii concursului au pus o singura regula: participantii sa parcurga cei 3000 de Km doar avand forta soarelui in ajutor; nu se pot folosi alte resurse. Pilotii si echipa se opresc din cursa de indata ce soarele apune si isi pot face tabara. Echipele indura de obicei vanturi puternice, soare arzator, soferi de tir nervosi sau canguri care traverseaza strada prin fata lor. :)

Organizatorii au creat de asemenea si o sectiune pentru masini hibride - benzina / curent - unde au avut 19 participanti.

Producatorii de masini sunt interesati de resurse alternative pentru a propulsa viitoarele vehicule dar forta soarelui nu este pentru acest moment un punct de cercetare prioritar.

[via arenait.ro]





No comments: