Cel mai mare cazinou din lume



Las Vegas Sands a inaugurat in Macao, cel mai mare complex de jocuri din lume, “Venetian”, in care a investit 2.4 miliarde de dolari. Construit pe o fasie de pamant de patru kilometrii patrati, intinsa in mare, “Venetian” este o replica a cazinoului cu acelasi nume din Las Vegas si are ca tema…. Venetia.


Complexul are 1 150 de mese de joc si 7 000 de masini repartizate pe o suprafata echivalenta cu trei terenuri de fotbal. Hotelul afiliat complexului dispune de 3 000 de suite, 350 de boutique-uri, 30 de restaurante, un centru de conferinte de 1 800 de locuri si un stadion de 15 000 de locuri.


Sheldon Adelson, patronul Las Vegas Sands, sustine ca in cinci ani isi va recupera banii investiti, proiectul Macao initiat ridicandu-se la sase miliarde de dolari si prevede in continuare construirea a 7 cazinouri-hotel in zona. Sheldon Adelson, care si-a castigat existenta prin infiintarea de cazinouri, se afla pe locul 6 in topul celor mai bogati locuitori ai planetei, averea sa fiind estimata la 26.5 miliarde de dolari.

sursa:ideo.ro

No comments: