Audi Quattro Speedster va fi expus la Frankfurt in septembrie







Audi a ridicat cortina de pe un nou concept pe care l-a numit Quattro Speedster. Masina urmeaza sa fie prezentata in detaliu pe teren propriu, la Frankfurt, in aceasta toamna. Numele Quattro Speedster descrie faptul ca masina este inzestrata cu tractiune integrala, dar si ca este un concept inspirat dupa 356 Speedster, model apartinand rivalilor si, in acelasi timp, co-actionarilor de la Porsche.

Quattro Speedstter reprezinta in viziunea celor de la Audi „substanta primara” din care este construita gama TT. Vizual conceptul reflecta deopotriva imagini apartinand gamei TT, dar si nuante in stilul Porsche. Conceptul Q Speedster este un roadster agresiv si puternic care nu afost inzestrat cu plafon. Parbriz-ul este de asemenea realicat intr-un stil minimalist, ca si oglinzile retrovizoare.

Sub capota Q Speedster se afla un propulsor de 2.0 litri TFSI care dezvolta nu mai putin de 300 de CP. Legata de aceasta sursa de putere se afla o cutie de viteze cu S-tronic (cu ambreaj dublu) in 6 trepte. Jantele din aliaj ultra-usor au diametrul de 20 de inci si ascund discuri de frana din carbon si ceramica.

Pentru Audi, lansarea de noi modele – cu succes de piata – pare o simpla joaca. In ultimii ani constructorul german – parte a Volksvagen Group – a lansat cu rezultate de exceptie SUV-ul Q7, noul TT, supersportiva R8 sau coupe-ul A5. Din perspectiva conceptelor Audi a facut senzatie cu Cross-Coupe, lansat in China, care va genera aparitia modelului de serie SUV Q5.



Sursa: www.stiriauto.ro

No comments: