Noul Laborghini Gallardo Superleggera

Photobucket - Video and Image Hosting
La Salonul Auto de la Geneva din acest an Laborghini ne pregateste o mare surpriza - lansarea noului Gallardo Superleggera, o masina sport high-performance.
Multumita unui aport crecut de putere (un plus de 10 CP) si o reducere de 100 kg a greutatii, noul varf de gama Gallardo Superleggera este chiar mai dinamic decat deja foarte sportivul Gallardo. Raportul greutate putere pentru noul Gallardo Superleggera este de numai 2.5 kg/CP, fiind cel mai usor model din clasa sa.
Superleggera are si cea mai rapida acceleratie din clasa lui. Acesta are nevoie de numai 3.8 secunde ca sa accelereze de la 0 la 100 km/ora, fiind cu 0.2 secunde mai rapid decat modelul de baza.
Gallardo Superleggera este o masina extrem de performanta si include ca standard o cutie de viteze robotizata, care asigura schimbarea vitezelor fara ca soferul sa ia mana de pe volan.
Noul Gallardo va putea fi comandat de catre cei cu un cont destul de gras incepand cu martie 2007, volumul de productie va fi insa mai mic decat al modelului standard Gallardo.

Mai multa putere

Propulsorul lui Lamborghini Gallardo Superleggera consta in ultima versiune a renumitului motor Lamborghini V10 de 4.961 cc. Acum acesta genereaza 530 CP, multumita cresterii cilindreei si optimizarii sistemului electronic de control (ECU). In materie de emisii acest motor corespunde standardelor Euro IV.

Greutate scazuta

Inginerii Lamborghini au mai scazut din greutatea deja redusa a lui Gallardo inca 100 kg prin folosirea unor tehnologii si materiale de ultima ora. Capacul blocului motor este vizibil printr-un "geam" din policarbonat transparent, un material usor care asigura perspectiva asupra puternicului V10. Diffuserul spate, oglinzile retrovizoare, scutul de protectie, toate sunt facute din fibra de carbon. O reducere chiar mai pronuntata a greutatii a fost reusita prin inlocuirea suprafetelor din sticla cu policarbonat.
Pentru interior au fost alese scaune sport din fibra de carbon, acoperite cu Alcantara, care asigura suport lateral soferului si pasagerului in timpul acceleratiei in curbe de care Gallardo Superleggera este capabil.
Masina este disponibila in patru variante de culoare: galben, portocaliu, gri si negru. Masina este echipata din fabrica cu anvelope Pirelli P Zero Corsa si jante Scorpius. Dintre dotarile optionale enumeram: Sistem multimedia cu sistem de navigatie si CD-changer, o camera retrovizoare care face parcarea mai usoara, accesorii din fibra de carbon pentru interior, centura de siguranta cu patru puncte de prindere si frane din carbon-ceramic.

sursa

No comments: